De stelling: ‘Zorg moet mensenwerk blijven’

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2013

De Stelling

“Zorg moet mensenwerk blijven”

Ger Schoeber, director Hotraco iSolutions BV

“De 76 miljard aan zorgkosten zijn de grootste post op de Nederlandse begroting. Ondanks dit enorme budget, is er een tekort aan goede zorgprofessionals. Dat maakt de toch al hoge werkdruk bij het personeel in de zorgverlening alleen maar groter. Dit heeft direct haar weerslag op de zorgbehoevenden. Menselijk contact en aandacht zal altijd mensenwerk blijven. Gelukkig zijn we vanuit Hotraco iSolutions in staat om met onze kennis van techniek een kleine bijdrage te leveren aan vermindering van zorgkosten, fysieke ondersteuning van zorgprofessional en comfortverhoging voor de cliënt. Kosten moeten lager, en de menselijke aandacht voor zorgbehoevenden moet verder omhoog.”

Erik Schnock, directeur Healthcare Corporate

“De zorgkosten lopen verder op en tegelijkertijd neemt de personeelskrapte toe. Zeker in Limburg is innovatie belangrijk om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. Er zijn slimme oplossingen van bedrijven beschikbaar. Zoals innovaties op het gebied van high-tech medische zorg maar ook op het gebied van de meer basale zaken. Zoals Apps die, via smartphones, een globale scan van je gezondheidsituatie weergeven. Maar een behandeltraject dat daarop volgt, kan alleen maar door mensen worden gedaan. De persoonlijke benadering, de vertrouwensband, empathie en het vermogen om de oplossing ook in een andere hoek te zoeken, dat blijft toch echt mensenwerk.”

Andrea Walraven-Thissen, eigenaar Crisis Interventionist, Trauma & Crisis Consultant

“Juist de zorgprofessional weet als geen ander dat flexibiliteit van levensbelang is, zelfs onder hoge druk. De zorgondernemer beschikt over een schat aan bedrijfskundige expertise; er is geen betere leerschool dan de werkvloer, waar teamprocessen, communicatie, klantgerichtheid en zelfreflectie aan de orde van de dag zijn. Ik merk zelf dat deze expertise steeds meer waardering vindt in het ‘reguliere’ bedrijfsleven. Als expert op het gebied van de psychosociale (menselijke) crisis, lukt het bijzonder goed om, binnen een onderneming in crisis, snel tot ‘diagnoses’ en ‘behandelmethoden’ te komen. Mensenwerk, met de mens als klant en welzijn als eindproduct.”

zorgsector

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by